Yhteys

♕ Vieraskirja

♛ Foorumi


Päivitykset

12.3.2014
Pari linkinvaihtoa ja foorumilla X-siivous (eli epäaktiiviset hahmot & pelaajat poistetaan)!

28.1.2014

Liittyjiä tullut muutama mukaan ja sivuja hieman päivitetty.

1.1.2014
Sivuja päivitetty kokonaisuudessaan! Hyvää uutta vuotta!
✦ Linkitysbannerit korjattu: linkit toimivat taas
✦ Kuviin kehykset ja kuvatekstit (myös linkitysbannujen koot näkyvät nyt kuvatekstillä)
✦ Liittyjiä tullut mukaan
✦ Uusia osioita Kulttuuriin: Uskonto ja Valuutta!
✦ Ylläpitäjän eli KipinWolfin nimimerkki vaihtui Kipineksi!
✦ Hahmolista sivuille

(+ Edelliset päivitykset tyhjennetty)


Korpinvarjo saatu valmiiiksi 25.4.2013. 

Linnut

Linnut

Tässä hieman ohjeistusta, miten Korpinvarjoissa linnuilla pelataan. En ole 

kovinkaan montaa linturoolipeliä nähnyt, joten pienet ohjeet voivat olla tarpeen. 

Tämä osio lähinnä siksi, ettei linnuilla pelata kuten esimerkiksi susilla. 

Käyttäytyminen, eleet ja sen sellaiset ovat tietty eri, mutta linnuilla pelaamisen ei pitäisi olla vaikeampaa kuin millään muullakaan lajilla pelaaminen.

Ruhtinaan linnan sisäpihaRuhtinaan linnan sisäpiha


Käyttäytyminen
 

Korpinvarjossa lintuja on pitkälti inhimillistetty - ne osaavat kirjoittaa, luoda kulttuurinsa, itkeä, nauraa ja laulaa. Lisäksi niitä on hieman mukautettu sopivammaksi roolipelaamisen maailmaan ja esimerkiksi juuri kestävyyttä on paranneltu. Korpinvarjossa tappelut ovat hyvinkin mahdollisia, ainakin, jos sotilas komentaa alempaa säätyä, ja roolatessa olisi hieman typerää, jos jokaisen iskun jälkeen olisi luu murtunut tai siipi vinksallaan; lintujen luut ovat hauraat, jotta ne voivat lentää.

Korpinvarjossa linnut ovat siis kestävempiä ja ne osaavat tunteilla kuten ihmiset. On kuitenkin joitain asioita, jotka poikkeavat esimerkiksi susilla pelatessa ja näistä lisää alempana…

Krovmeressä ei ole erityisen tarkkaa etikettiä, miten kuuluu käyttäytyä missäkin seurassa, mutta ensisijaisesti ruhtinaalle kumarretaan ja osoitetaan alistuvaa elettä. Esimerkiksi pysymällä alhaalla ja välttelemällä katsekontaktia. 

Linnut voivat pörhistää höyheniään ja kohottautua koko mittaansa uhitellessaan, tai vaikka levittää siipensä vaikuttaakseen isommalta. Jos lintu on vihainen, uhattu tai muuta vastaavaa, se voi (lajista riippuen) sähistä.

Hellyyden osoittaminen ei linnuilla onnistu halaamisella tai suutelemisella. Ne voivat kuitenkin vaikka kiehnätä nokkiaan yhteen, rapsutella toista poskesta tai osoittaa kiintymystään soidinlennoista vaikutteita ottaneella lentämisellä, jossa lintupari lentelee taivaalla erilaisia kuvioita tehden ja tavallaan leikkii ilmassa.

Pesimäaikaa ei Korpinvarjossa ole, mutta keskitalvella munien selviytyminen on huomattavasti pienempi kuin keväällä.


Lentäminen
 

Lentäminen on varmasti itsestäänselvyys, kun puhutaan linnuilla roolipelaamisesta tai ylipäätään linnuista. Korpinvarjossakin linnut lentävät ihan kuten niiden kuuluukin, kauhovat ilmaa siipiensä väliin ja liitelevät kun sopiva tuuli tarttuu niihin, tai kun ne haluavat alemmas.

Siipien sulat ovat hyvin tärkeitä lentämiseen, joten jos niistä puuttuu monta, on lentäminen vaikeampaa ja jos ne puuttuvat kaikki, niin lentäminen on mahdottomuus. Yksittäinen sulka rähjäisenä jossain siiven tyvessä ei kuitenkaan vaikuta kovinkaan pahasti lentämiseen. 

Lentämistä voisi verrata vaikka pyöräilyyn - se sujuu hyvin luontevasti, eikä sitä tarvitse ajatella juurikaan. Emmehän mekään mieti jokaista askeltamme, kun kävelemme jossain, tai mieti polkemista, kun olemme pyörällä liikkeellä. Lentäminen kuluttaa voimia siinä missä pyöräileminenkin, eli siihen väsyy, jos kauan lentää, mutta tuulen tuomat avustukset ja liitäminen ovat kuin pyöräilyssä alamäet, mikä mahdollistaa linnun kyvyn lentää kauan ja pitkiä matkoja.

Riippuen toki lajista, miten lintu lentää. Suuri kotka liitelee enemmän, sillä sen siivet ovat todella suuret, mutta pieni naakka räpyttelee pieniä siipiään enemmän ja saattaa olla ketterämpi kokonsa ansiosta.


Puhuminen


Korpinvarjossa linnut puhuvat suomea. Ne voivat kuitenkin myös päästää lajilleen ominaisia ääniä, kuten korppi voi raakkua ja haukka kiljua. Korpinvarjossa linnut laulavat sanoin eli kuten ihmisetkin, mutta lauluksi voidaan kutsua myös vaikka pikkulintujen viserrystä.