Yhteys

♕ Vieraskirja

♛ Foorumi


Päivitykset

12.3.2014
Pari linkinvaihtoa ja foorumilla X-siivous (eli epäaktiiviset hahmot & pelaajat poistetaan)!

28.1.2014

Liittyjiä tullut muutama mukaan ja sivuja hieman päivitetty.

1.1.2014
Sivuja päivitetty kokonaisuudessaan! Hyvää uutta vuotta!
✦ Linkitysbannerit korjattu: linkit toimivat taas
✦ Kuviin kehykset ja kuvatekstit (myös linkitysbannujen koot näkyvät nyt kuvatekstillä)
✦ Liittyjiä tullut mukaan
✦ Uusia osioita Kulttuuriin: Uskonto ja Valuutta!
✦ Ylläpitäjän eli KipinWolfin nimimerkki vaihtui Kipineksi!
✦ Hahmolista sivuille

(+ Edelliset päivitykset tyhjennetty)


Korpinvarjo saatu valmiiiksi 25.4.2013. 

Uskonto

Uskonto

Krovmeressä on kaksi pääuskontoa: korppien uskonto ja susiuskonto.


Korppien uskonto

Korppien uskonto on hyvin tarkkaa ja luonteeltaan kylmää ja etäistä. Paikkansa yhteiskunnassa pitää tietää ja käyttäytyä sen mukaisesti. Korpit ovat Ylikorpin Valittuja ja heitä tulee palvoa ja kunnioittaa, ja itse ruhtinaalla on kaikista suorimmat sukujuuret Ylikorppiin, minkä takia tätä kohtaan epäkunnioittava käytös johtaa suoraan pahinpaan rangaistukseen.

Korpeilla on ylipappi, joka määrää kirkon asioista ja jonka sanomaa on uskottava ja kuunneltava tarkoin. Korppien uskontoon kuuluvat harjoittavat uskontoaan yleensä vain kunnioittamalla itse korppeja, ruhtinasta ja ylipappia, ja kunnioittamisella tarkoitetaan lahjuksia kuten rahaa, ruokaa tai käsitöitä. Kirkossa lauletaan lauluja, jotka ylistävät korppeja ja Ylikorppia, ja tuputetaan nuorille linnuille korppien valtaa.

Korppien Luomistaru

Ylikorppi levitti yönmustat siipensä tyhjän maailman ylle, suoden elämän Maan, Meren ja Taivaan asukkaille. Syntyivät sudet, peurat, haukat, riekot. Syntyivät hyönteiset ja kalat. Muutaman kerran kohosi aurinko tuomaan päivän jos toisenkin, mutta Ylikorppi ei ollut vielä valmis. Hän avasi hiilentummat silmänsä auki levosta ja jälleen kohotti siipensä maailman ylle, mutta ajatteli, ettei maailma olisi vielä valmis hänen Korpeilleen. Hän pohti pitkään, monen kerran kohosi aurinko tuomaan päivän, monen kerran kohosi kuu tuomaan yön.

Lopulta hän keksi. Hän loisi Sulattomat valmistamaan maailman hänen kauniille Korpeilleen. Sulattomat, lentokyvyttömät ja kuitenkin kahdella jalalla kävelevät olennot alkoivat rakentaa ylellisiä paikkoja korppien asuttavaksi, valmistaa Maan, Meren ja Taivaan asukkeja tulevien hallitsijoiden saapumiselle.

Ja kun lopulta, olivat Sulattomat työnsä saaneet päätökseen, pyyhki Ylikorppi kuoleman kynsillään lajin pois Korppiensa tieltä ja nyt viimein hän kohotti yönmustat siipensä maailman ylle, suoden elämän kauniille Korpille. Heidän yön mustuutta tavoittelevat siipensä levittyivät, heidän hiilen tummuutta tavoittelevat silmänsä avautuivat ja he kuuntelivat Ylikorpin määräystä. "Hallitkaa maailmaani, minun Korppini! Hallitkaa niin Maata, Merta kuin asuttamaanne Taivastakin! Nyt menkää, suorittakaa elinikäistä tehtäväänne niin kauan kun munasta kuoriudutte ja kun luokseni palaatte! Minä takaan teille paikan luonani, mutta nyt, menkää ja hallitkaa maailmaani! Teidän maailmaanne!" Ja niin saapui maailmaan Korppi, Maan, Meren ja Taivaan luojan Valittu. Laji, jonka tehtävä oli hallita Ylikorpin maailmaa. Heidän maailmaansa.

Korppien itsensä oikeuttama valta on juontunut niiden Luomistarun pohjalta, jossa heidän jumalansa Ylikorppi loi korpit hallitsemaan maailmaa. Kenties sanomalla oli jokin muukin tarkoitus aikojen alussa, mutta se on näyttänyt unohtuneen, eikä Luomistaru ole kuin oikeutus sille, että korpit saavat pitää Krovmereä julmassa otteessaan.


Susiuskonto

Toinen uskonto taas on enemmänkin luonnonläheinen ja siinä on vahvat yhteydet susiin. Tästä uskonnosta käytetäänkin nimitystä susiuskonto. Susiuskonto on Krovmeren alkuperäinen uskonto, mutta sen suosio ja siihen kuuluvat linnut ovat hyvin paljon vähentyneet uuden korppien tuoman uskonnon tieltä. Yleisesti kaikkea muuta kuin korppien uskontoa katsotaan hyvin pahalla, ja esimerkiksi susiuskonnon levittäminen julkisesti on hyvä syy sotilaalle tulla löylyyttämään.

Susiuskonnossa uskotaan, että elämä alkoi luonnosta; metsien, ilman ja veden henget muovasivat maailman ja varjelevat sitä nykyäänkin. Susiuskonnossa taas sudet ovat tärkeimmässä asemassa ja niiden uskotaan olevan luontoäidin luomia henkiä, joiden tehtävä on pitää luonnon tasapainoa yllä. Susiuskonnossa painoitetaan rauhaa ja lämmintä henkeä.