Yhteys

♕ Vieraskirja

♛ Foorumi


Päivitykset

12.3.2014
Pari linkinvaihtoa ja foorumilla X-siivous (eli epäaktiiviset hahmot & pelaajat poistetaan)!

28.1.2014

Liittyjiä tullut muutama mukaan ja sivuja hieman päivitetty.

1.1.2014
Sivuja päivitetty kokonaisuudessaan! Hyvää uutta vuotta!
✦ Linkitysbannerit korjattu: linkit toimivat taas
✦ Kuviin kehykset ja kuvatekstit (myös linkitysbannujen koot näkyvät nyt kuvatekstillä)
✦ Liittyjiä tullut mukaan
✦ Uusia osioita Kulttuuriin: Uskonto ja Valuutta!
✦ Ylläpitäjän eli KipinWolfin nimimerkki vaihtui Kipineksi!
✦ Hahmolista sivuille

(+ Edelliset päivitykset tyhjennetty)


Korpinvarjo saatu valmiiiksi 25.4.2013. 

Ammatit

Ammatit/ Asemat/Arvot

Krovmeressä hahmosi voi olla jossakin ammatissa. Se voi kuitenkin olla myös työtön, se voi etsiä ruokaa perheelleen eikä ole erityisemmin hyödyksi muille.
Hahmon sääty voi vaikuttaa mihin ammattiin se voi päästä. Tähdellä merkattuihin ammatteihin vaaditaan ylempi sääty.


Tässä lista ammateista (voit keksiä lisää, mutta muista selittää se hyvin hahmotiedoissa):


* Ruhtinas - Rioghnan von Chruelm
Ruhtinas määrää kaikkia Krovmeren asukkaita. Hän asuu linnan ylimmissä osissa.
Rioghnan on sotaisa korppi. Hän on suurikokoinen, voimakas ja myös älykäs. Hän pitää huolta Krovmerestä omalla raa'alla tavallaan. Vaikka alempi sääty saattaa kärsiä, niin ainakin he ovat turvassa ulkoisilta uhilta. Ruhtinaalla ei ole pelaajaa.

* Ruhtinaan vaimo - Ei ole vielä
Ruhtinaan vaimo osallistuu vähemmän Krovmeren hallitsemiseen.

* Aatelinen
Aatelinen on ylemmässä säädyssäkin melko ylhäinen henkilö. Hän on rikas ja arvostettu henkilö, eikä yleensä joudu paljoa tekemään ruokansa eteen. Vastineeksi mahdollisesta toimettomuudestaan aatelinen joutuu kuitenkin maksamaan veroa enemmän (ruhtinaan korpit keräävät vuotuisesti rahaa ja arvoesineitä Kaupungista, Kirkosta ja Reuna- sekä Linnakylästä). Aatelinen voi kuitenkin myös harjoittaa jotain ammattia. Hän voi olla taiteilija ja kirjoittaa vaikkapa kirjoja jne…


* Sotilaspäällikkö - ?
Sotilaspäällikkö ottaa määräyksiä ruhtinaalta, mutta saa komentaa sotilaitaan. Hänen päätehtäviään on toimia tietynlaisena poliisina, joka vahtii ettei turhia rauhattomuuksia tapahdu Krovmeressä ja että alempi sääty muistaa paikkansa. Sotilaspäällikön tulee olla ehdottoman uskollinen ruhtinaalle ja hänen täytyy olla hyvä taistelija. Sotilaspäällikön virkaan päästäkseen tulee luoda luottamus ruhtinaaseen.

Sotilaspäällikkö opettaa myös sotilaita. Hän voi kuitenkin myös määrätä yksittäisiä sotilaita opettamaan vaikkapa uutta liittyjää.

* Sotilas
Sotilaat ottavat sotilaspäälliköltä vastaan määräyksiä. Heidän tulee myös olla hyviä tappelemaan. He valvovat myös järjestystä.

* Opettaja
Opettaja on hyvin arvostettu ammatti Krovmeressä. Heidän oletetaan olevan sivistyneitä ja arvokkaita henkilöitä, sillä heidän tehtäviinsä kuuluu arvostettujen taitojen opettaminen; kirjoittaminen, kulttuuri ja hienostunut käyttäytyminen.

* Ylipappi - ?
Ylipappi on Ruhtinaan linnassa ja päättää Kirkon toiminnasta yhdessä ruhtinaan kanssa.


* Pappi
Kirkon pappi opettaa Ylikorpista ja korppien uskonnosta.

Alemman säädynkin pappeja voi olla olemassa, he voivat opettaa Krovmeren alkuperäistä uskontoa. Näitä ei katsota ruhtinaan piireissä hyvällä.

Papit hoitavat avioliittoon vihkimisen. Ihmisten tyyliä jäljitellen seremoniassa sulhanen ja morsian vaihtavat sormuksia. Suutelun sijaan linnut voivat kiehnätä nokkiaan yhteen tai vaikka lentää jonkinlaisen kuvion yhdessä.

Pappi hoitaa hautajaismenotkin. 


Vanginvartija - NPC toistaiseksi
Vanginvartijan tulee olla vahva ja julma ja vaikka hän onkin kohtalaisen arvostettu työnsä puolesta, hän elää tyrmissä hieman huonommissa oloissa ja on eristäytynyt muusta maailmasta. Vanginvartija ei saa poistua tyrmästä, sillä hänen on vahdittava vankeja. Vanginvartija on NPC, eli sillä ei ole pelaajaa. Ehkei kukaan halua pelata hahmolla, joka saa oleskella ainoastaan tyrmissä…


Oppilas
Oppilas opettelee koulussa kirjoitustaitoa, korppien kulttuuria ja hienostunutta käyttäytymistä. Oppilaaksi pääseminen voi olla alemmalle säädylle hankalaa, sillä se maksaa, mutta heilläkin on mahdollisuus päästä oppilaaksi. Joka vuodelta peritään maksu, eli jos oppilaalla ei ole varaa toiseen vuoteen, hän ei yksinkertaisesti saa opiskella enää toista vuotta, mutta jos hänellä on varaa, hän voi jatkaa opiskeluaan. Maksimi opetusmäärä on 4 vuotta.

Oppilaan ei ole pakko olla nuori, vaan hän voi olla myös ihan täysikasvuinen. Kouluissa onkin kirjavaa porukkaa, iän ja lajin puolesta.
Oppilaista ei välttämättä valmistu mihinkään ammattiin, kuten meidän koulusysteemissämme, mutta sivistyneenä opetuksesta oppilas voi olla arvostetumpi ja ammatista riippuen hän voi yletä siinä ehkä helpommin. Esimerkiksi kirjoitustaito mahdollistaa paljonkin kaikkea.

Aatelisperheiden oppilaat voivat olla yksityisopetuksessa, jos esim. jotain korppisukua inhottaa ajatus koulussaolemisesta alhaisten lajien tai jopa alempisäätyisten kanssa.

Oppipoika(/tyttö)
Oppipoika on jonkun ammatin harjoittajan oppilaana ja hän kutsuu opettajaansa mestariksi. Oppipoika voi olla ylimmissä aatelispiireissä tai aivan peräkylien kasvatti.

Taiteilija
Taiteilija voi esimerkiksi kirjoittaa kirjoja/runoja, piirtää, tanssia tai laulaa. Hän voi toimia kiertelevänä taiteilijana, eli esiintyä vaihtelevasti eri paikoissa ja saada siitä jotain maksua. Hän voi myös olla jonkun hovitaiteilija.
Taiteilija voi kutsua itseään erikoistumisensa nimellä, esimerkiksi "laulaja".

Lääkäri/Parantaja
Lääkäri on useimmiten ylemmässä säädyssä oleva henkilö, joka on arvostettu taitojensa puolesta, mutta alempaankin säätyyn kuuluva voi olla ammatiltaan lääkäri. Lääkäri osaa siis parantaa haavoja ja saada potilaansa kuntoon. Parantamisen taidon oppiminen saattaa viedä paljon aikaa.
Parantaja on periaatteessa sama kuin lääkärikin, mutta heitä pidetään ehkäpä jopa sivistymättöminä ja salaperäisinä lintuina, jotka elävät metsissä ja eivät välttämättä ole luotettavia. Parantaja voi samalla olla myös jonkinlainen shamaani. He kuuluvat yleensä alempaan säätyyn.

Kirkon lääkäri
Kirkossa toimiva lääkäri.