Yhteys

♕ Vieraskirja

♛ Foorumi


Päivitykset

12.3.2014
Pari linkinvaihtoa ja foorumilla X-siivous (eli epäaktiiviset hahmot & pelaajat poistetaan)!

28.1.2014

Liittyjiä tullut muutama mukaan ja sivuja hieman päivitetty.

1.1.2014
Sivuja päivitetty kokonaisuudessaan! Hyvää uutta vuotta!
✦ Linkitysbannerit korjattu: linkit toimivat taas
✦ Kuviin kehykset ja kuvatekstit (myös linkitysbannujen koot näkyvät nyt kuvatekstillä)
✦ Liittyjiä tullut mukaan
✦ Uusia osioita Kulttuuriin: Uskonto ja Valuutta!
✦ Ylläpitäjän eli KipinWolfin nimimerkki vaihtui Kipineksi!
✦ Hahmolista sivuille

(+ Edelliset päivitykset tyhjennetty)


Korpinvarjo saatu valmiiiksi 25.4.2013. 

Liity

Haluat siis liittyä?

Se on oikein mukava kuulla! Toivottavasti luit sivut huolella läpi. Tässä on tiedot, jotka hahmoltasi on löydyttävä. Foorumille saa rekisteröityä vasta, kun hahmo on hyväksytty vieraskirjassa!

Hahmotiedot laitetaan hyväksymisen jälkeen foorumille Hahmotiedot kohtaan, joko Ylempään tai Alempaan säätyyn, joten hahmolle ei tarvitse tehdä erillisiä sivuja. Hahmotiedot voi jakaa vieraskirjassa useampiin viesteihin, sillä vieraskirjassa on merkkiraja. Voit kuitenkin tehdä erilliset sivut, jos se tuntuu helpommalta.


Tässä ohjeistukset hahmotietojen täyttämiseen!

Nimi
Ei Shadoweja, Crystaleja tai Mooneja, eikä myöskään Perttejä tai Liisoja, eikä japaninkielisiä nimiä, eli ei myöskään Shiroja tai Arasheja.

Nimi voi olla esimerkiksi englanninkielinen ihmisennimi, kuten Arthur tai Elizabeth, tai sitten jokin suomenkielinen sana, vaikkapa Huurre tai Naava. Myös fantasiahenkinen siansaksa on hyväksytty, esim. Poest tai Idrao.

Korpinvarjossa linnuilla on yleensä sukunimi. Alemmassa säädyssä, "talonpoikien" keskuudessa sukunimi on yleensä isän nimi.
Tällä tapaa: Arthur Huurteenpoika, tai Elizabeth Huurteentytär. Aatelisten piireissä voi sukunimessä on yleensä "von". Rioghnan von Chruelm esimerkiksi. Sukunimikin voi olla ihan siansaksaa, eikä hahmolla ole välttämättä pakko olla sitä.

Sukupuoli
Linnuilla nainen on naaras ja mies on koiras. Eli naaras vai koiras? Ei uroksia tai narttuja.

Ikä
Korpinvarjossa lintujen ikä on yhtä pitkä kuin ihmisillä. Eli 10 v. on lapsi, 16 v. nuori, 30 v. aikuinen ja niin edelleen.

Sääty
Alempi vai ylempi sääty?

Ruhtinas
Hahmon mielipide Ruhtinaasta ja tämän vallasta yleisesti. Puolesta vai vastaan?

Ammatti
Hahmosi ammatti. Kuten sivuilla jo lukeekin, voit itse keksiä hahmollesi ammatin, mutta siitä tulee olla hyvä kuvaus tässä.


Asuinpaikka
Jos hahmo asuu vaikkapa jossain talossa, kirjoita siitä tarpeeksi kattava kuvaus. Sama pätee, jos se asuu jossain pesässä metsässä. Ei ole pakko joka ikistä pikku tavaraa kuvailla, mutta niin, että siitä saa selkeän kuvan.

Laji
Linnun laji.

Ulkonäkö
Ulkonäkökohdassa kuvailet hahmosi rakennetta ja niitä piirteitä, joita pelkkää kuvaa katsomalla ei saa selville. Sulan laatu, mahdolliset arvet höyhenpeitteen alla, erityisen suuri tai pieni nokka ja muut sellaiset mainitaan tässä.

Myös linnun kokoa on hyvä kuvailla. Ei ole pakko laittaa tarkkaa mittaa, mutta niin, että onko se lajinsa malliedustajaa huomattavasti pienempi vai onko se kenties erityisen suurikokoinen.
Kuvaile onko se siro vai raskasrakenteinen, miten hyvin se osaa lentää ja muuta sellaista piirrettä.
Lisäksi tulee olla piirretty, laillinen kuva - vaikkapa kuvapohjasta jos et halua piirtää. Jos et oikeasti millään saa kuvaa aikaan, niin se ei ole aivan pakollista. Erittäin suotavaa kuitenkin.

Korpinvarjossa lintujen värityksien tulee olla realistisia. Poikkeuksena silmien väri, joka voi olla melkeinpä mikä tahansa. Punaiset ja eripari silmät sallitaan siis.

Joitain koristeitakin voi olla, kuten huivi tai koru jalassa. Koriste ei saa haitata linnun liikkumista, eli ei mitään koruja siipiin, jotka hankaloittavat lentämistä.

Hahmolla voi olla myös kuvioita, jotka on sille maalattu.

Luonne
Millainen hahmosi on ventovieraille? Suhtautuuko se menneisyytensä takia kaikkiin tietyllä tavalla, onko se kenties syvästi katkeroitunut historiastaan, vai selvinnyt ilman pahempia onnettomuuksia? Onko se ylimielinen vai nöyrä, kenties siitä väliltä? Onko se sotaisa vai suosiiko se rauhaa? Mitä se ajattelee sisimmässään? Minkä takia se käyttäytyy mitenkin?

Luonteen tulisi olla kattava kuvaus hahmosi persoonasta ja käyttäytymisestä. Peruskiltti hahmo voi olla tylsä pelata, mutta vailla mitään syytä riehuvalla raivohullullakaan ei ole mitään mieltä. Luonne on, mikä tekee hahmosta itsensä, ei ulkonäkö, vaam luonne. Ei ole mitään minimi-, tai maximimäärää, mutta huomautetaan jos tiedot ovat jotenkin puutteelliset.

Luonne voi olla hyvinkin tiivistetty, jos siinä on kaikki oleellisimmat asiat. Huomioi kuitenkin, että kuvailet hahmosi eri piirteitä, etkä vain keskity yhteen. Pelkkä se, miten hahmosi suhtautuu toisiin lintuihin, ei ole koko luonne.

Menneisyys
Missä hahmosi syntyi, millainen sen perhe oli ja miten se on edennyt nykyhetkeensä saakka? Menneisyys voi tehdä hahmosta kiinnostavan ja se voi olla hyvä peruste hahmosi luonteelle. Ei tarvitse kirjoittaa tätäkään mitenkään mahdottoman pitkäksi, kunhan tärkeimmät asiat löytyy.

Korpinvarjossa linnut eivät ole saaneet nähdä ihmisiä. Menneisyydessä ei siis ihmisen havaitseminen ole sallittua.
Hahmo voi olla jostain kaukaa tai sitten se on voinut syntyä Krovmeressä. Se voi olla vaikkapa Venäjältä ja puhua sen tyylisesti, mutta tulee myös muistaa, etteivät liian "eksoottiset" lajit ole hyväksyttyjä.

Muuta
Jos on jotain, mitä et kokenut voivasi mainita edellisissä kohdissa, laita se tähän. Hahmolla voi olla vaikkapa tunnusbiisinsä tai ääninäyte, lempiväri tai -ruoka, tietynlainen tapa puhua...

Korpinvarjossa linnut eivät puhu eri kieliä. Ne siis puhuvat ihan suomea. Tietyt erimaalaisen murteeseen viittaavat piirteet voidaan sallita, kuten yksittäiset huudahdukset, esim. "Oh mon dieu!" tai pienet sanat, esim. "Sí". Jos hahmo puhuu vierasta kieltä (yksittäisiä huudahduksia tai pieniä sanoja), se kursivoidaan.

Nimimerkki
Oma nimimerkkisi. Ei hahmosi nimeä. 

 


Tässä helpommin kopioitava hahmokaavake:


Nimi:
Skp.
Ikä:
Sääty:
Ruhtinas:
Ammatti:
Asuinpaikka:
Laji:
Ulkonäkö:
Luonne:
Menneisyys:
Muuta:
Nimimerkki:

 

Liittyminen tapahtuu > liittymisvieraskirjan < kautta!

Kun hahmosi on hyväksytty, rekisteröidy foorumille samalla nimimerkillä minkä laitoit kaavakkeeseen. Foorumille ilmestyneet tunnukset, joiden nimimerkkiä ei löydy liittymisvieraskirjasta hyväksytyistä hahmoista, poistetaan.