Yhteys

♕ Vieraskirja

♛ Foorumi


Päivitykset

12.3.2014
Pari linkinvaihtoa ja foorumilla X-siivous (eli epäaktiiviset hahmot & pelaajat poistetaan)!

28.1.2014

Liittyjiä tullut muutama mukaan ja sivuja hieman päivitetty.

1.1.2014
Sivuja päivitetty kokonaisuudessaan! Hyvää uutta vuotta!
✦ Linkitysbannerit korjattu: linkit toimivat taas
✦ Kuviin kehykset ja kuvatekstit (myös linkitysbannujen koot näkyvät nyt kuvatekstillä)
✦ Liittyjiä tullut mukaan
✦ Uusia osioita Kulttuuriin: Uskonto ja Valuutta!
✦ Ylläpitäjän eli KipinWolfin nimimerkki vaihtui Kipineksi!
✦ Hahmolista sivuille

(+ Edelliset päivitykset tyhjennetty)


Korpinvarjo saatu valmiiiksi 25.4.2013. 

Säädyt

Säädyt

Krovmeressä on olemassa tarkka säätyjako.

Säätyjä on kaksi: ylempi sääty ja alempi sääty. Hahmosi tulee kuulua jompaan kumpaan. Krovmeren ulkopuolelta tulleet linnut ovat automaattisesti alempisäätyisiä, ellei niiden sukujuurilla ole yhteyksiä aatelisperheisiin.

Yleensä korpit ovat ylempisäätyisiä, mutta ylemmän säädyn perheitä voi olla muutakin lajia. Myös alempaan säätyyn kuuluvia korppeja voi olla.

 

Säätyyn ensisijaisesti synnytään. Jos hahmosi perhe on ylemmässä säädyssä, on sekin ja jos taas alemmassa säädyssä, niin sama periaate.

On kuitenkin mahdollista vaihtaa säätyään, joko ylemmästä alempaan tai toisin päin. Korkeamman aseman saattaa mahdollistaa arvostettu ammatti, hyödyllisyytensä osoittaminen ruhtinaan silmissä tai sitten avioliitto ylempisäätyisen kanssa. Yleensä vain aatelissukuihin liittyminen mahdollistaa arvon nousun. Omaisuudenkin haalinta saattaa auttaa pääsemään parempiin piireihin.

Asteikossa voi myös siirtyä alemmas. Arvostettukin aatelisperhe voi rojahtaa pohjasakan köyhälistöön mikäli se käyttäytyy kunniattomasti esimerkiksi ruhtinasta kohtaan. Rikkaimmankin linnun tulee siis pitää mielessään, ettei se saa olla ruhtinasta ylempänä.


Alempi sääty

 

Kansa, rahvas, talonpojat... Alempi sääty kulkee monella nimellä, varsinkin ylemmän säädyn keskuudessa sille saattaa olla haukkumanimiä.
Jos hahmosi kuuluu alempaan säätyyn, sitä kohdellaan selvästikin sen mukaisesti - se joutuu tekemään huomattavasti enemmän töitä ansaitakseen elantonsa, se on ylemmän säädyn silmissä liki pohjasakkaa, sitä kohdellaan paljon huonommin kuin ylemmän säädyn lintua.

Suurin osa Krovmereläisistä on alemman säädyn lintuja, eivätkä suinkaan kaikki ole työtäpuurtavia talonpoikia. Jotkut saattavat elää huoletta metsien suojissa omassa pesässään, välittämättä rikkauksista tai kylien tapahtumista.

Alempisäätyisillä ei ole erityisempiä käyttäytymisetikettejä. Varsinkin Reunametsien lähellä elävät alempisäätyiset ovat hyvin erilaisia esimerkiksi Kaupungissa elävistä linnuista. Reunakyläläiset ovat melkeinpä yhtä perhettä keskenään ja jotakuta voidaan katsoa äkäisesti, jos kieltäytyy auttamasta naapuriaan. Alempisäätyisten käyttäytyminen on yleisesti ottaen lämpimämpää ja ystävällisempää.


Ylempi sääty

 

Ylempään säätyyn kuuluessaan lintu on hyvässä asemassa, ja sillä on usein jokin hyvä tai arvostettu työ, jonka avulla se on noussut arvoasteikossaan, tai johon se on erikoistunut sukunsa takia.

Ylempisäätyisiä kohdellaan alemisäätyisiä paremmin. He herättävät enemmän arvostusta ruhtinaan silmissä ja heidän tulee käyttäytyä hyvin siististi. Ylempisäätyiset elävät yleensä Kaupungissa tai Linnakylässä, mutta onhan niitä poikkeuksiakin. Erityisesti aatelistoperheet elävät Linnakylässä, tai ovat päässeet jopa Ruhtinaan linnan hoviin asumaan.

Ylemmässä säädyssä on kaksi jakoa, alempana ovat pelkät ylempisäätyiset ja sitten ovat aateliset. Aatelisiin voi kuulua vain aatelissukuun kuulumalla. Heillä on usein yhteyksiä ruhtinaan sukuun, tai sitten he ovat todella rikkaita. Suuria aatelissukuja on muutama ja aatelispiireissä on suotavaa tuntea mahdollisimman moni. He ovat usein yhteyksissä toisiinsa, ja aatelissukuiset linnut avioituvat aatelissukuisten lintujen kanssa. Joskus avioliitto on suunniteltu jo etukäteen, ennen itse avioituvien syntymää.

Ylempisäätyisillä on tarkempi käyttäytymisetiketti. Tulee olla siisti, arvonsa tunteva ja kohtelias.

Säätyläiset erottaakin usein puhetapansa perusteella. Alempisäätyisillä on yleensä omia murteitaan ja ylempisäätyiset puhuvat arvokasta kirjakieltä.